Nieuwbouw op Bedrijventerrein De Nieuwe Wetering

Vastgoedontwikkelaar Lekgoed BV heeft een kavel gekocht van Ontwikkelmaatschappij De Nieuwe Wetering (ONW) op bedrijventerrein De Nieuwe Wetering in Bergambacht. Met de aankoop van de grond gaat Lekgoed bedrijfsunits en opslagboxen realiseren, waardoor het gebied in Bergambacht zich verder ontwikkelt.

 

BERGAMBACHT/EDE, 10 maart 2016 – Lekgoed gaat 4 bedrijfsunits en 20 garage-/opslagboxen realiseren op het terrein aan de Nijverheidsstraat. De units zijn tussen de 80 en 141 vierkante meter groot en geschikt voor allerlei bedrijven. De garageboxen zijn geschikt voor particulieren en kleine zelfstandigen die (meer) opslagruimte nodig hebben.

Arjen Bezemer van Lekgoed is enthousiast over het project. ‘Ik wilde al langere tijd zoiets ontwikkelen. Ik ben vooral ook positief over De Nieuwe Wetering. Ik merk dat er vraag is naar deze units. Het begint allemaal te lopen hier, bedrijven willen graag investeren’. Inmiddels zijn 2 units verkocht, aan een staalbedrijf en een afwerkingsbedrijf. De andere 2 units zijn nog te koop. Hierbij is maatwerk in samenspraak met klanten mogelijk.

 

Positieve beweging
Met de gronduitgifte en de realisatie van de bouwplannen willen ONW en Lekgoed ook laten zien dat het bedrijventerrein zich op positieve wijze ontwikkelt. Directeur Teus Oskam van ONW: ‘Nadat het terrein in 2013 bouwrijp is gemaakt en een groot aantal bouwkavels is uitgegeven, wordt dit voorjaar gestart met het woonrijp maken van het terrein. Dan zal de hoogwaardige uitstraling die we voor ogen hebben zichtbaar worden.’

 

Samenwerking
Over de samenwerking zijn Lekgoed en ONW eensluidend: deze verliep bijzonder goed. ‘Met ONW waren we er al vrij snel uit’, verklaart Bezemer. ‘Ze hebben me ook erg goed ondersteund met de vergunnings-aanvraag. Ik vond dat lang duren en ONW heeft er vaart achter kunnen zetten voor mij’. Oskam is blij met de plannen van Lekgoed: ‘Het is een initiatief dat duidelijk inspeelt op de behoefte aan kleinschalige bedrijfshuisvesting.’

 

Planning
De bouw op de kavel is inmiddels gestart. Begin maart zijn de staalconstructies van de bedrijfsunits geplaatst. Op dit moment vindt het heiwerk en de fundering van de garageboxen plaats. Hiermee komt zicht op de definitieve realisatie: ‘Half of eind mei zal alles klaar zijn’, verwacht Bezemer.

 

Foto bij persbericht Nieuwbouw De Nieuwe Wetering (1)